Dwergschnauzer: Dit moet je weten - Alles over honden (2024)

Levendig en actief, de Dwergschnauzer heeft een persoonlijkheid die groter is dan het leven en houdt ervan om deel te nemen aan alles wat je doet. Hij zal je door het huis volgen, je waarschuwen voor iemand aan de deur – mogelijk hartelijker dan je misschien zou willen. Bekijk alle kenmerken van de Miniatuur Schnauzer hieronder!

Ras Dwergschnauzer
Andere naam Zwergschnauzer
Oorsprong Duitsland
Gehouden als Waak en gezinshond
Grootte Ongeveer 30-35 cm
Gewicht 6-7 kg
Kleur Peper en zout , zwart, wit en zwart met zilveren aftekeningen
Vachtsoort Ruwe en harde bovenvacht en zachte ondervacht
Gem. Leeftijd 14 Jaar

Een relatief recent ras, de Dwergschnauzer werkte hard om ongedierte uit te roeien, een noodzakelijke klus op een boerderij. Hoewel hij nog steeds knaagdieren zal achtervolgen – muizen, ratten en eekhoorns weten zeker wanneer hij in de buurt is, net als vogels – vandaag is het zijn taak om een ​​metgezel te zijn. Zijn drang om op ongedierte te jagen maakt hem meestal succesvol in proeven met aardhonden; sommige Dwergschnauzers blinken absoluut uit in hen. Slim en atletisch, hij kan ook schitteren in gehoorzaamheid en behendigheid.

Inhoudsopgave:

  • Kenmerken van de Dwergschnauzer
    • Verdere eigenschappen
  • Geschiedenis van de Dwergschnauzer
  • Persoonlijkheid en temperament
    • Sociale wezens
  • Gezondheid
  • Verzorging Dwergschnauzer

Kenmerken van de Dwergschnauzer

Dezelfde instincten die hem goed maken in Earthdog-proeven, betekent ook dat hij een beetje te geïnteresseerd is in pocket huisdieren zoals gerbils en kleine vogels om alleen met hen achter te laten. Als u kleinere huisdieren hebt, bewaar ze dan in een aparte ruimte. Introduceer de Dwergschnauzer langzaam terwijl je kijkt als een havik, zodat hij zich realiseert dat ze ook familieleden zijn. Zelfs nadat ze aan elkaar gewend zijn geraakt, is het het beste om ze niet zonder toezicht bij elkaar te laten.

Dwergschnauzer: Dit moet je weten - Alles over honden (1)

Levendig en actief, de Dwergschnauzer heeft een persoonlijkheid die groter is dan het leven en houdt ervan deel te nemen aan alles wat je doet. Hij zal je door het huis volgen, je waarschuwen voor iemand aan de deur, en hij zal echte inbrekers laten weten dat dit niet het huis is waar je binnen kunt komen. Zijn natuurlijke neiging tot blaffen kan worden beperkt door training, zodat hij geen ergernis heeft voor mensen die niet doof zijn.

Het bijsnijden van oren is momenteel een verhit debat in de wereld van de kleine schnauzer. De rasstandaard vraagt ​​om bijgesneden of niet-bijgesneden oren. Traditioneel hebben hondenshowwinnaars bijgesneden oren, dus veel showmensen willen de bijgesneden oren houden omdat ze geloven dat ze zonder hen niet kunnen winnen. Sommigen laten zien dat mensen de praktijk echter zijn gaan zien als een wrede, pijnlijke procedure voor een cosmetisch resultaat. Het onderwerp wordt ook besproken door eigenaren van gezelschapsdieren, en iedereen heeft zijn eigen ideeën over wat hij of zij het liefst heeft. Bijsnijden wordt meestal gedaan op de leeftijd van acht weken, dus als u een puppy hebt geselecteerd uit het nest van een fokker, laat haar weten of u de oren van uw Dwergschnauzer wilt laten knippen of niet.

Verdere eigenschappen

Staartdocking is vereist in de rasstandaard. Het oorspronkelijke doel van het aankoppelen of inkorten van de staart was om verwondingen tijdens het rennen in het veld te voorkomen. Aanleggen gebeurt meestal op de leeftijd van drie of vier dagen, dus het kan moeilijk zijn om een ​​puppy te vinden zonder een afgemeerde staart. Een Dwergschnauzer kan worden getoond met een niet-gedokte staart, maar het wordt als een fout beschouwd, waardoor het moeilijker wordt om te winnen.

Een Dwergschnauzer kan alleen worden getoond in Raad van beheer conformiteitshows in zout en peper – veruit de meest voorkomende kleur – zwart en zilver, of zwart. De witte kleur is een ander veelbesproken onderwerp in de wereld van Dwergschnauzer-liefhebbers. Witte Dwergschnauzers kunnen niet in conformatie worden getoond in Nederland, hoewel ze dat wel kunnen in sommige andere landen, zoals Duitsland. Een witte Dwergschnauzer is een prima huisdier; anders dan kleur, is er geen verschil.

Dwergschnauzer: Dit moet je weten - Alles over honden (2)

Geschiedenis van de Dwergschnauzer

Een oude boerenknecht, Dwergschnauzers waren oorspronkelijk Duitse boerenhonden die als ratten uitblonken maar achter alle ongedierte aan gingen. Ratten was nodig in het huis voordat het sanitair binnen kwam. De Duitsers wilden een perfecte boerderijhond. Omdat de StandaardSchnauzer nam meer ruimte en meer kosten te voeden, werd gefokt met Affenpinschers en zwarte poedels naar een kleinere hond die uitblonk op ratting creëren. In Duitsland worden Dwergschnauzers ook bekend als Zwergschnauzer, zwergmeaning dwerg.

Hoewel enigszins vergelijkbare honden te zien zijn in de 15e-eeuwse kunst, is de verkleinwoordversie van de Standaard Schnauzer veel later tot stand gekomen. In 1879 won een hond met de naam Schnauzer het draadharige Pinscher-ras op een Duitse hondenshow. Schnauzermeans walrus snor, die geschikt is als de snor van de hond technisch begint op zijn snuit. Het ras kreeg uiteindelijk de naam van die winnende hond.

In de jaren 1880, werden “ruwharige pinschers” en Affenpinschers vaak op één hoop gegooid, maar vanaf 1900 de honden werden getoond in verschillende klassen: één voor de Affenpinscher en één voor de miniatuur ruwharige pinscher, de Dwergschnauzer toen bekend was. Tegen 1910 waren de Affenpinscher en de Dwergschnauzer afzonderlijke rassen.

De komst van de Eerste Wereldoorlog stopte de meeste fokprogramma’s, maar na de oorlog werd het fokken van oorlogshonden hervat. Hetzelfde gebeurde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de eerste oorlog kwam de Dwergschnauzer naar de Verenigde Staten en werd onmiddellijk populair. In die tijd hadden ze verschillende vachtkleuren, maar tegenwoordig worden ze alleen gezien in zout en peper, zwart en zilver of effen zwart. In het Verenigd Koninkrijk werd de Dwergschnauzer een ander ras dan de normale schnauzer in het midden van de jaren dertig, net voor de Tweede Wereldoorlog.

Persoonlijkheid en temperament

Ondanks zijn kleine formaat is de Dwergschnauzer echt geen schoothondje. Hij is veel te actief en geeft er de voorkeur aan zijn schoppen te krijgen door luidruchtig rond te rennen en te graven, hoewel hij van zijn mensen houdt en bij hen wil zijn. Zijn aard is om lief en liefhebbend te zijn, maar niet timide. Hij is een uitstekende waakhond omdat hij alert is en blaffen een favoriete hobby is. Je kunt hem trainen om niet gek te worden als de deurbel gaat, maar besef dat dat zijn neiging is. Hij is meer geneigd om te blaffen dan om te vechten. Vanwege zijn aard van de waakhond zal elke op buiten gebaseerde Miniatuur Schnauzer problemen veroorzaken met je buren.

De Dwergschnauzer is een slimme hond en gemakkelijk te trainen. Zijn vermogen om te leren, toegevoegd aan zijn hoge energieniveau, maakt hem geweldig in behendigheid, aardhondenproeven en gehoorzaamheidswedstrijden. Hij heeft dagelijkse oefening nodig, en een behoorlijke hoeveelheid ervan. Hij zal niet blij zijn met een korte wandeling rond het blok, en als zijn volumineuze energie niet wordt behandeld met oefening, zou je je bank in puin kunnen vinden.

Sociale wezens

Veel terriërs zijn niet dol op andere honden, maar dat is niet noodzakelijk het geval met de Dwergschnauzer. Goed gefokte Dwergschnauzers zijn niet bijzonder agressief, maar ze krijgen een score van 3 op een schaal van 1 tot 5 omdat ze “hondvriendelijk” zijn. Dat nabuurschapsgevoel is ook niet altijd van toepassing op katten , vogels, knaagdieren en kleine zoogdieren zoals hamsters. Je kunt een goed gefokte Dwergschnauzer krijgen die is getraind en gesocialiseerd om naast andere soorten huisdieren te leven als de inspanningen beginnen wanneer je ze jong van de fokker thuisbrengt. Desalniettemin zijn de kansen van een Dwergschnauzer die naast ratten en hamsters van huisdieren leeft niet goed, omdat hij moeilijk is om op kleine harige wezens te jagen.

Soms toont een Dwergschnauzer een voorkeur voor één persoon in het gezin. Hij kan goed zijn met kinderen (hij verdient een 3 van de 5 voor zijn “kindvriendelijk”), vooral als de kinderen er eerst zijn. Maar vergeet niet dat hij is gefokt om te reageren op piepende geluiden en snelle bewegingen, dus het is het beste om hem niet zonder toezicht te laten bij zeer jonge kinderen.

Hij kan een beetje timide zijn met vreemden totdat hij weet dat zijn familie de vreemdeling goedkeurt. Hij geeft er de voorkeur aan met zijn mensen samen te zijn boven andere honden, en zal je de hele dag volgen.

Zoek vanwege hun blijvende populariteit een verantwoordelijke fokker die zich bezighoudt met temperament en gezondheid, niet alleen uiterlijk. Een goed temperament is nodig rond kinderen. Hij zal er lang blijven, dus het is verstandig om een ​​hond te fokken voor een goed temperament.

Gezondheid

Alle honden hebben het potentieel om genetische gezondheidsproblemen te ontwikkelen, net zoals alle mensen het potentieel hebben om een ​​bepaalde ziekte te erven. Ren, loop niet, van een fokker die geen gezondheidsgarantie op puppy’s biedt, die u vertelt dat het ras 100 procent gezond is en geen bekende problemen heeft, of die u vertelt dat haar puppy’s geïsoleerd zijn van het grootste deel van het huishouden om gezondheidsredenen. Een gerenommeerde fokker zal eerlijk en open zijn over gezondheidsproblemen in het ras en de incidentie waarmee ze in haar lijnen voorkomen.

Een cataract is een ondoorzichtige bewolking die de ooglens geleidelijk bedekt. Het gezichtsvermogen wordt aangetast en varieert van lichte stoornissen tot blindheid. Gelukkig kunnen staar operatief worden behandeld en het gezichtsvermogen worden hersteld.

Entropion treedt op wanneer oogleden naar het oog rollen en de wimpers het hoornvlies irriteren. Het is een pijnlijke aandoening, waardoor het verstandig is om deze te corrigeren.Progressieve retinale atrofie (PRA) is een erfelijke ziekte die zich in beide ogen kan ontwikkelen tot blindheid. Gelukkig is het niet pijnlijk, maar momenteel is er geen remedie.

Urolithiasis is een aandoening waarbij sediment in de urine uiteindelijk samenvloeit om stenen van verschillende grootte te vormen. Dwergschnauzers kunnen een paar verschillende soorten stenen krijgen. Chirurgie is vereist in veel gevallen en om herhaling te voorkomen is een speciaal dieet aan te bevelen .

De slokdarm is het buisvormige, spierorgaan dat de mond met de maag verbindt. Congentiële mega-oesofa*gus beïnvloedt de spierfunctie van de slokdarm en veroorzaakt regurgitatie, wat gebeurt wanneer voedsel wordt ingeslikt maar in de slokdarm blijft totdat het in feite gewoon terugvalt. Getroffen honden kunnen per ongeluk voedsel en water in hun longen inhaleren terwijl ze proberen te eten of drinken, wat kan leiden tot aspiratiepneumonie.

Verzorging Dwergschnauzer

De verzorging van de Dwergschnauzer is redelijk uitgebreid. Hij moet regelmatig knippen of met de hand strippen. Het is slim je huisdier te knippen omdat het met de hand strippen een tijdrovende inspanning is die meestal voorbehouden is aan showhonden. Clipping zal de vacht echter verzachten, dus als je van de harde textuur houdt, moet je ervoor kiezen om hem te strippen.

Dwergschnauzers hebben een dubbele laag. De ondervacht is zacht en de toplaag is draadachtig. Ze kunnen worden geschoren met een elektrische tondeuse door jou of een professional, of geplukt (met de hand gestript), een arbeidsintensief proces dat het beste wordt gedaan terwijl hij op je schoot televisie kijkt. De meeste handafbijtmiddelen doen het sectie voor sectie en doen het het hele jaar door. Voor sommigen duurt het strippen met de hand te lang om betaalbaar te zijn bij een professionele trimmer. Gelukkig is het niet moeilijk om een ​​tondeuse te leren gebruiken en kun je de apparatuur kopen voor het equivalent van een paar verzorgingssessies. Als je wilt leren hoe je een typische Dwergschnauzer-snit kunt krijgen.

Dwergschnauzer: Dit moet je weten - Alles over honden (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated:

Views: 5587

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.